Η δημιουργία site δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Σας άρεσε;
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]

4 συμβουλές που θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη

Η δημιουργία site ή blog, είναι στις μέρες μας ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστεί κάποιος τις απόψεις του ή το πάθος γύρω από ένα αντικείμενο, όπως τη μουσική ή το σινεμά ας πούμε. Αυτό γίνεται γιατί πλέον η δημιουργία και η διαχείριση ενός blog είναι πολύ εύκολη υπόθεση και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής. Είναι επίσης ένα πολύ ευχάριστο χόμπι, το οποίο, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να γίνει και αρκετά έως και πολύ επικερδές.

κατασκευή site

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναριωτούνται “πώς φτιάχνω ιστοσελίδα ή blog;”. Βλέποντας τις περισσότερες από τις πιο ιστοσελίδες που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο, κάποιος είναι φυσικό να βγάλει το συμπέρασμα ότι η δημιουργία site είναι κάτι το πάρα πολύ δύσκολο και να διστάσει έτσι να ξεκινήσει. Μην αφήσετε αυτό τον φόβο μα σας αποτρέψει από το να απολαύσετε την επικοινωνία και τις δυνατότητες που μπορεί να σας προσφέρει το διαδίκτυο. Είναι πλέον πολύ εύκολο να “ακουστείτε” διαδικτυακά και αυτό φαίνεται και από τον μεγάλο αριθμό blog που υπάρχουν και τα οποία ανέβηκαν και “συντηρούνται” από ανθρώπους που ξέρουν ελάχιστα από υπολογιστές και πληροφορική.

Ας δούμε λοιπόν τέσσερις απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν τη δημιουργία blog και site εύκολη και κατανοητή!

● Επιλέξτε σωστά το θέμα σας

Πριν ξεκινήσετε με τη δημιουργία site ή blog, θα πρέπει να σκεφτείτε καλά και να αποφασίσετε ποιο θα είναι το θέμα του. Μπορεί ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας να τραβάει το μάτι των επισκεπτών, αλλά το περιεχόμενο είναι αυτό που θα τη κρατήσει και δε θα της επιτρέψει να γίνει απλά φευγαλέα. Θα πρέπει λοιπόν εκ των προτέρων να επιλέξετε το θέμα του blog ή site σας και το στυλ γραφής σας. Θα γράφετε ας πούμε δημοσιογραφικά και αυστηρά ή χαλαρά και χιουμοριστικά; Το θέμα σας θα πρέπει να είναι κάτι το οποίο γνωρίζετε καλά και είστε παθιασμένοι με αυτό. Μπορεί να είναι το αγαπημένο σας χόμπι ή η ομάδα σας ας πούμε. Τα πρώτα άρθρα ενός blog αποτελούν στην ουσία τη ταυτότητα του, οπότε είναι καλό να έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα και στυλ. Όσο περνάει ο καιρός, μπορείτε να γράφετε και για πιο γενικά πράγματα, αλλά στην αρχή είναι καλό να ασχοληθείτε μόνο με το κύριο θέμα σας.

● Επιλέξτε τη κατάλληλη πλατφόρμα

δωρεάν πλατφόρμα ιστοσελίδας

Μετά τη δημιουργία site, το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί μία υπηρεσία που θα το φιλοξενήσει. Το ίδιο ισχύει και με τα blog. Αφού λοιπόν καταλήξετε στο θέμα του και συνθέσετε τις πρώτες δημοσιεύσεις σας, θα πρέπει να τις ανεβάσετε στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πάρα πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και blogs και φυσικά η κάθε μία από αυτές προσφέρει διαφορετικά σε διάφορες τιμές. Οι καλύτερες πλατφόρμες δημιουργία και φιλοξενίας blog είναι το Blogger και το WordPress. Όχι μόνο είναι εύκολες και γρήγορες στη χρήση, αλλά είναι και δωρεάν και επιτρέπουν στους επισκέπτες να κάνουν σχόλια στις δημοσιεύσεις, πράγμα πολύ σημαντικό για την απόκτηση “πιστού” κοινού!

● Ονομάστε το blog σας

Η δημιουρφγία site και blog έχει ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα: την ονομασία του blog ή της ιστοσελίδας! Το όνομα αυτό λέει τα πάντα για σένα και το περιεχόμενο σου και πιθανότατα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο υποψήφιος επισκέπτης. Θα πρέπει να φροντίσεις να είναι ωραίο, απλό και φυσικά σχετικό με το αντικείμενο του blog σου. Αν το όνομα που έχεις στο μυαλό σου το έχει ήδη πάρει κάποιος άλλος χρήστης της πλατφόρμας ή υπηρεσίας φιλοξενίας σου, μην πανικοβληθείς! Το πιο πιθανό είναι ότι η υπηρεσία θα σου προσφέρει εναλλακτικές επιλογές και λύσεις. Πάντως είναι καλή ιδέα να έχεις και μία δύο εναλλακτικές στο μυαλό σου, για καλό και για κακό!

● Φέρτε κόσμο!

increase traffic

Αφού λοιπόν ονομάσαμε και ανεβάσαμε το blog μας, ένα πράγμα μένει για να πούμε ότι η δημιουργία site ήταν επιτυχής: να έρθει κόσμος να το επισκεπτεί! Για να έρθουν επισκέπτες λοιπόν στο blog σας, θα πρέπει να το διαφημίσετε λίγο!H πιο αποδοτική μορφή μάρκετινγκ ειναι το Greece Search Engine Optimization μία μεθοδος που θα σας φέρει επισκεπτες στο website σας μέσω των μηχανών αναζήτησης,επιρόσθετα ενημερώστε τους φίλους σας: στείλτε τους μηνύματα στο Facebook και το Twitter και ενημερώστε τους για το αντικείμενο του blog σας και για το γεγονός ότι “ανοίξατε και τους περιμένετε”! Πιθανότατα αυτοί θα προωθήσουν το μήνυμα τους και σε άλλους φίλους και αυτοί έπειτα σε δικούς τους, ξεκινώντας έτσι μία αλυσίδα. Μπορείτε επίσης να κάνετε παρόμοια posts στα forums των αγαπημένων σας site ή σε forums και sites που συχνάζουν άνθρωποι που πιστεύετε ότι θα τους ενδιέφερε το αντικείμενο του blog σας.

Συγχαρητήρια! Το Blog ή το site σας είναι πλέον “ζωντανό”!

Leave a reply