Ενσωματώστε ένα βίντεο από σελίδα φιλοξενίας βίντεο σε 4 απλά βήματα

Σας άρεσε;
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]

Η ενσωμάτωση βίντεο από ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο για αρχάριους!

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και sites δεν τα εμπλουτίζουν με βίντεο από κάποια ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, είναι το γεγονός ότι πιστεύουν ότι η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη ή απαιτεί ειδικές γνώσεις. Στη πραγματικότητα όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και πολλές φορές, το μόνο που χρειάζεται ένας χρήστης είναι ένα απλό copy, paste!

Προσοχή, μπορείτε πάντα απλά να αντιγράψετε το URL ενός βίντεο και να το βάλετε κάπου στο κείμενο σας. Έτσι όμως απλά θα στείλετε τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, ενώ είναι πολύ πιθανό το link να “χαθεί” μέσα στο περιεχόμενο σας, ειδικά αν πρόκειται για απλό κείμενο. Ενσωματώνοντας το βίντεο στην ιστοσελίδα σας, όχι μόνο το κάνετε να φαίνεται ξεκάθαρα, τραβώντας το μάτι και το ενδιαφέρον του επισκέπτη, αλλά τον “κρατάτε” και στη σελίδα σας, καθώς δε θα χρειαστεί να πάει σε κάποια άλλη για να δει το βίντεο. Πως όμως γίνεται αυτή η ενσωμάτωση; Ας δούμε μαζί πόσο απλό είναι!

1. Επιλέξτε τη σωστή ιστοσελίδα

Όσο πιο γνωστή και μεγάλη η ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, τόσο περισσότερο υλικό θα βρείτε και τόσο ευκολότερη θα είναι η ενσωμάτωση του στη σελίδα σας. Η πρώτη σας επιλογή θα πρέπει να είναι το YouTube και έπειτα σελίδες όπως το DailyMotion και το Veoh. Η κάθε σελίδα “ανεπίσημα” ειδικεύεται σε κάποιο είδος video, με μόνη εξαίρεση το YouTube το οποίο λόγω της μεγάλης του δημοτικότητας έχει όλα τα είδη βίντεο.

ιστοσελιδα φιλοξενιας βιντεο

2. Βρείτε το κατάλληλο βίντεο

Αφού λοιπόν καταλήξετε σε μία σελίδα, θα πρέπει να βρείτε και κάποια βίντεο που να ταιριάζουν με το περιεχόμενο σας ή το στυλ της ιστοσελίδας σας. Κάθε ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο έχει εκατομμύρια βίντεο, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στους σκοπούς και τις ανάγκες σας. Να ξέρετε απλά ότι αν ψάχνετε αποσπάσματα από ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, τότε μάλλον το YouTube δεν είναι το κατάλληλο μέρος για σας, λόγω των αυστηρών κανόνων για προστασία του Copyright. Εννοείται πως μπορείτε να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε το δικό σας βίντεο και έπειτα να το ενσωματώσετε στη σελίδα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει έξτρα χρεώσεις από την υπηρεσία hosting σας.Εαν θέλεται επιπλέον πηροφορίες για την δημιουργια ιστοσελίδας φιλοξενίας βίντεο ριξτε μια ματια σε αυτό το site

3. Δημιουργείστε το link ενσωμάτωσης

Τώρα περνάμε σε πιο τεχνικά, αλλά απλά, θέματα! Για να ενσωματώσετε το βίντεο στο site σας, θα πρέπει στην ουσία να μεταφέρετε το “χώρο αναπαραγωγής” του από την ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, στο site σας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ο κατάλληλος κώδικας. Σελίδες όπως το YouTube και το Daily Motion το κάνουν αυτό τελείως αυτόματα. Απλά ψάξτε για την επιλογή “ενσωμάτωση βίντεο” ή “embed video”, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από το χώρο αναπαραγωγής του βίντεο και δίπλα από τα “κουμπιά” που επιτρέπουν να μοιραστείτε το βίντεο στο Facebook κλπ. Μόλις πατήστε το κουμπί της ενσωμάτωσης λοιπόν, θα δημιουργηθεί ο κώδικας. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα, είναι να τον αντιγράψετε στο clipboard σας.

embed video

ΠΡΟΣΟΧΗ: κάποιες σελίδες μπορεί να σας που να επιλέξετε το μέγεθος του παράθυρου αναπαραγωγής του βίντεο στη σελίδα σας και τον “προσανατολισμό” του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα το συζητήσουμε στο επόμενο βήμα!Ενα πολυ καλο blog για το θέμα αυτό ειναι το ιστοσελιδαφιλοξενιασβιντεο.gr/

4. Ενσωματώστε το βίντεο!

Χωρίς να κλείσετε ακόμη το παράθυρο ή το tab της ιστοσελίδας φιλοξενίας βίντεο, πηγαίνετε στο σημείο της σελίδας σας που θέλετε να μπει το βίντεο και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση. Θα εμφανιστεί σε εκείνο το σημείο ο κώδικας που αντιγράψατε στο clipboard αας στο προηγούμενο βήμα. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και δοκιμάστε να ανοίξετε τη σελίδα σας. Αν όλα έχουν γίνει σωστά, θα δείτε το βίντεο εκεί που το θέλετε. Αν το παράθυρο αναπαραγωγής είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο απ’ ότι θα θέλατε, ξαναγυρίστε στη σελίδα φιλοξενίας βίντεο και πειραματιστείτε με τις επιλογές για το μέγεθος και τον προσανατολισμό του παραθύρου αναπαραγωγής που σας προσφέρονται στο μενού ενσωμάτωσης. Μπορείτε επίσης να πειράξετε τα νούμερα που βρίσκονται δίπλα από τις λέξεις “width” (πλάτος) και “height” (ύψος) στο κώδικα που κάνατε επικόλληση. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε το παράθυρο ακριβώς όπως το θέλετε.

μεταφόρτωση βίντεο

Leave a Reply